iPhoneGuiden Svarar

Fråga iPhoneGuiden maj 2014

Idag är vi stolta över att presentera ett helt nytt upplägg på iPhoneGuiden.se. Vi har på senare tid märkt av ett allt större behov av att få snabba svar på diverse frågeställningar när vi scannar av inläggskommentarer och forum här på sajten. Så precis vad rubriken skvallrar om, nu har ni er möjligheten att ställa frågor som vår iOS-kvalificerade redaktion sedan försöker svara på.

Det kan handla om allt ifrån hur man ska hantera iCloud som inte vill säkerhetskopiera, problem med att skicka iMessages, till varför det inte går att Jailbreaka. Ingen fråga är för dum för att ställas, överraska oss gärna!

Sista måndagen varje månad kommer vi be er läsare att ställa era frågor och vi kommer sedan att välja ut ett antal av dessa och publicera med svar och lösningar på fredagen samma vecka.

Så vad väntar du på? Idag är sista måndagen av maj månad, låt era frågor flöda i kommentarsfältet nedan!

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela:
 • Martin Laesker
  • Henrik

   Är ju om du begärt att få pengarna tillbaka för appen bara.
   Har du köpt en app och betalat får du fortfarande gratis uppdateringar.

   • Martin Laesker

    aha

 • Marcus

  Hej!
  Finns det möjlighet att ha flera konton igång samtidigt på sin iOS enhet? Till exempel 1 konto från Sverige och 1 konto från USA. Hur går man till väga i sånna fall? Tack för en bra site!

  • iPhone97

   Hej!
   Det funkar! Är inte helt hundra på att man fortfarande gör på det här sättet, men när jag skaffade mitt amerikanska konto för några år sedan gjorde jag såhär:

   1. Logga ut från ditt Svenska iTunes-konto på datorn.

   2. Klicka på flaggan längst ner till höger. När du kommer till ”Välj land eller region”-sidan klickar du på den amerikanska flaggan.

   3. När du är inne i det Amerikanska iTunes-Store försöker du att ladda ner en gratis app. iTunes kommer då att fråga efter ditt Apple-ID och du klickar då på ”Create Apple-ID”.

   4. Du fyller sedan i dina uppgifter, gällande Amerikansk adress använde jag Apples egna (Infinite Loop) och telefonnumret 000 0000000. På nästkommande sida ska du fylla i en betalningsmetod, och du klickar då helt enkelt i ”none”!

   5. Success!

   Det var som sagt ett tag sedan jag själv gjorde det här och kan därför inte garantera att det funkar, men tror att det kommer att göra det. Lycka till!

 • Caspian

  Kanske en dum fråga: Hur jailbreak:ar man? O

  • iPhone97

   Så länge du inte kör iOS 7.1 eller 7.1.1 funkar det! Vilken version av iOS har du? Här är en bra sida med information om hur du jailbreakar respektive version: http://www.jailbreakaiphone.se

   • Caspian

    Tack, dock har jag IOS 7.1.1 men återigen tack!

 • DrHess

  Inte ienhets fråga men nästintill.

  Itunes.
  Mitt problem är att jag her autentiserat för många itunes pga om installationer av op system, många datorer ect.

  Hur gör jag om jag vill ta bort autentiseringar (eller vad det nu heter) på datorer som bara finns i sinnevärlden? Om det går

  • iDevil

   Öppna iTunes. Välj sedan fliken ”affär” och klicka sen på ”avauktorisera den här datorn” så löser det sig.=)

   • DrHess

    Problemet är att jag inte har kvar nån av datorerna….
    Är det kört då?

    • iPhone97

     Om du går in på ditt konto på iTunes i datorn kan du välja att avauktorisera alla datorer (om du har auktoriserat minst två datorer) Problemet då är kanske att också datorn du använder för att avauktorisera de andra datorerna också blir avauktoriserad. Frågan är ju då om man kan auktorisera samma dator igen utan problem…?

     • iDevil

      Det är inget problem att auktorisera en dator igen.=)

 • IphoneEric

  Hej Iphoneguiden läser er blogg dagligen för de senaste tipsen.

  Jag kör nu Iphone 4s med firmware 5.1.1 som är jailbreakad där jag kan köra emulatorer till controlpad m.m. Nu är det så att flera av apparna inte fungerar att uppdatera eller ens fungera. Men samtidigt vill jag inte byta det klassiska Ios gränssnittet, utan vill upp max till 6.13. Nu är problemet att Apple har väl slutat signera dem och jag har inte sparat ssh blobs lokalt men de finns listade när jag startar min cydia applikation. Finns det möjlighet att använda den ssh bloben att uppdatera till den firmwaren? Att degradera förstår jag varför det inte fungerar men uppgradera borde väl fungera när tinyumbrella väl har sparat mina ssh blobs?

  • iDevil

   Hej.

   Processorn i iPhone 4S tillåter varken uppgradering eller nedgradering i dagsläget, även om du sparat SHSH-filerna lokalt eller via Cydia.

 • Salle

  Tjena , något nytt om apple tv 3 jailbreak

 • Thore

  Tack för supersida… Dock saknar jag att man inte kommer direkt till kommentarerna när man klickar på kommentarer…
  Med vänlig hälsning,Thore

 • Jag kan trycka på wifi ikonen och nätstyrkan för att ändra så jag ser styrka i ”numerics” ex. ”-95” jag har inte jailbreak. iPhone 5 ios 7. Hur är detta möjligt för vad jag förstått så har man inte så normalt?

  • iPhone97

   Du, eller någon annan, har nog (kanske av misstag) lyckats aktivera ”Field Test Mode”. Då händer precis det du beskriver och det funkar utan jailbreak! För att endast se signalstyrkan i ”normalform” går du till Inställningar –> Allmänt –> Återställ –> Återställ alla inställningar

   (Och för er som vill prova på Field Test Mode: Ring *3001#12345#*. Du blir då ”omdirigerad” till ett fönster med rubriken Field Test och borde se siffror istället för signal-styrke-staplar. Om du nu klickar på hemknappen kommer staplarna komma tillbaka, men om du vill kunna byta mellan siffror och staplar ringer du upp *3001#12345#* igen och håller sedan inne låsknappen tills stäng-av-slidern kommer upp. Du håller sedan inne hemknappen tills du kommer tillbaka till hemskärmen, och vips så kan du byta mellan siffror och staplar (genom att svepa över dem))

 • Pingback: iPhoneGuiden svarar – maj 2014 | iPhoneGuiden()

 • Iphone 4s

  Hej! Jag har en iPhone 4s som är jailbreak:ad. Jag har ios 8.1 har jag för mig. Och jag använde mig utav Pangu’s jailbreak. Jag försökte att återställa mobilen via iTunes men det fungerade inte och då försökte jag återställa den via mobilen men den fastnade på återställnings grejen. Så nu har jag även provat att få den i ”recovery mode”, DFU mode eller vad det nu kallas. Det går alltså inte att återställa den eller att komma in på mobilen igen så nu undrar jag om det är någon som vet hur man kan återställa den? Eller kan jag lämna in den eller något utan att behöva betala lika mycket som en ny skulle kosta?