Fel rapporterade på svensksålda iPhone 4

Ja nu har felen börjat rapporterats allt mer och mer. Det är inga nyfunna fel som har dykt upp ännu men några välkända problem kommer tillbaka, displayen och antennen.

Det är en kund från Telenor som i fredags fick sin nya iPhone 4 levererad. Han rapporterar att telefonen hade ett streck mitt på skärmen som mätte cirka 0,5 mm i bredd. I lod var den hela 1,7 cm och den sträckte sig en liten bit in i skärmen från höger sida. Om detta är ett produktionsfel är inte fastställt, men det är ytterst troligt då felen hittades i US när iPhone 4 lanserades där.

Det finns även andra som har reagerat över en gul nyans i skärmen och rapporterat att skärmen avbildar färger fel. Detta problemet är också ytterst ovanligt men har förekommit vilket är oroande. Har ni stött på några problem?

admin

admin

Skribent

Dela:
 • Färgfelen på skärmen beror på att limmet som fäster skärmen med sensorlagret är färgat innan det torkar helt. Dom gör dom liiite för fort helt enkelt.
  I USA så har det varit stående nyheter att limmet torkar och att missfärgningen försvinner inom ett par dagar.

 • Gå inte i Aftonbladetfällan med kopierade nyheter utan egen efterforskning och svulstiga rubriker. Om du vill löpa linan ut får du en nyhet gratis:

  IPHONEÄGARE I SVERIGE GÅR MOT SÄKER DÖD

  Då iPhone är avsedda för den mänskliga marknaden kommer alla i Sverige som köpt en iPhone avlida inom överskådlig framtid. Forskning visar att människor i Sverige med iPhone har en meddellivslängd på 70-80 år.

  • @DrDip,
   Vad fasen är det för fel på att iPhoneguiden raporterar om vad som hänt med en del iPhones som kommit till Sverige?
   Jag tycker då inte det är något fel och ingen jäkla Aftonbladetrubrik heller!

   De har dessutom raporterat om att iPhone 4 är en grym mobil innan som inte Aftonbladet gör.

   • @www.wettdinho.se, Tack så mycket wett, och som svar till DrDip är det här direktrapporterat till oss från användare här i vårt avlånga land. Om någon säger att dennes telefon visar fel är det klart att vi tar till oss det, utan att åka ut i landet och titta att han inte ljuger.

    Hoppas du förstår :) Mvh

   • @www.wettdinho.se, Vem har sagt att detta är en Aftonbladet-rubrik? ;-) Det tycks som min illustration över att läsare gärna läser in annat än vad som står fungerade. Jag skrev inte annat än innebörden ≈ ”Hoppas ni inte [i framtiden] går i fällan…” och ≈ ”OM ni vill det…”.

    Av samma anledning kan man läsa rubriken ”Fel på svensksålda iPhone 4” som att ≈ ”Alla iPhone sålda i Sverige har inbyggda fel”. Nu ser jag dock att ni justerat rubriken. Najs.

 • Pontus

  Mina bilder ”gulnar” ibland. När jag tar ett vanligt kort så kan det bli helt gult om kortet är taget inomhus. Utomhus funkar det ;)

 • Pax

  Kameran har lite problem med vitbalansen inomhus, därför blir bilderna lite åt det gula hållet inomhus. Dock så lär det problemet vara löst i nästa version av iOS 4.

  http://www.davidbicho.com/blog/2010/07/problem-med-den-automatiska-vitbalansen-i-iphone-4/

 • Skurt

  Aftonbladet-rubrik.

 • Jonas E

  Ni som gnäller köp en Airphone 4 istället….
  http://www.tradera.com/Airphone-NO4-Iphone-4G–auktion_260108_116235998

 • Rickard

  Min iphone 4 som köptes på Telia glappar i sleep/power knappen. Fungerat ca 10 gånger sedan jag köpte telefonen…

 • Mathias

  Min iPhone 4 låter när jag skakar den och det sitter massa skit vid ena högtalaren som inte vill gå bort….

 • Ahmad

  Jag har ett jätte problem men min iPhone 4 (med Tele2). Mina samtal bryts, obs ej mottagning. Om jag pratar i 10 minuter bryts samtalet ca 3 ggr. Jag lämnade in telefonen på service efter två veckor. Jag fick tillbaka tfn igår med meddelandet att de inte hittade ngn fel på den. Dock är det fortfarande fel. Jag vet inte vad jag ska göra, ngr tips?

  • Det var konstigt, har inte hört om problemet förut men det du skulle kunna göra är att kolla om alla nätverksinställningar stämmer och att operatärsinstälnningarna är uppdaterade.

   • ahmad

    Alla inställningar är korrekta. Jävligt frustrerande!

    • Martin

     Jag har exakt samma problem med min iphone 4. Täckningen går inte ner, men samtalen bryts varannan minut. Först tystnad och sen tre pip. Sjukt störigt. Lämnade in den på telenor idag Ska bli intressant och se vad de ger för besked.

     • Andrea

      Har samma problem med min telefon. Vet ej vad jag ska göra. Fick du förklarning ?

   • Förjävligt att somliga har den oturen :( Meddela gärna vad resultatet blev!

    • Ahmad khadembashi

     Efter 2 veckor fick jag en ny. Betydligt bättre, dock floppar samtalen ibland typ 1/5 samtal. Killen på Phone House sa att det bar ett kändt problem. Jävligt jobbigt att samtal klipper! Ngr fler med detta problem?

    • Anna

     Jag har samma problem med att samtalen bryts hela tiden. Skickade tillbaka den till Tele 2 och fick efter en vecka en ny telefon med samma problem. Till mig sa de också att det är ett känt problem med samtal som bryts.

 • Ola Elsnert

  Om jag jämför skärmen mot min gamla 3GS känns den varmare/gulare än 3GS som känns kallare/blåare. Är det helt enkelt olikheter eller är det något som inte stämmer?

  • Det kan vara det allmänna felet att limmet som sitter mellan touch och glas är färgat och inte riktigt har torkat helt. Låt det vara i en – två veckor och om det inte har blivit någon skillnad är det nog något som inte stämmer skulle jag tro, min skärm är inte gul.

 • Ola elsnert

  Nu när mina ögon har börjat vänja sig skärmen undrar jag om det helt enkelt inte var bara just olikheter i skärmarnas karaktärer. Efter alla dessa timmar av stirrande på min 3GS så hade jag nog fått en föreställning om hur en skärm ”ska” se ut. Den är helt enkelt lite varmare och framförallt mycket djupare. Men jag ska jämföra med en i butiken och se om liknar varandra.

 • Jag har råkat ut för ett riktigt ap-fel, skärmen börjar blinka som bara den sedan slutar telefonen fungera. Händer helt random. Förhoppningsvis är det den så kallade ”PROXIMITY SENSOR BUGGEN” som spökar och det löser sig med iOS 4.1. Det är ivarjefall vad jag tror. Verkar vara en del som råkar ut för detta fel… Har en del besök på min hemsida på söktermer som visar på att även fler svenska iPhone 4 ägare verkar har problem med detta… Om man vill får man gärna läsa mer på min hemsa om min utredning av detta!

 • Kastriot

  Det här med gula skärmen är så löjligt, min iphone 4 som jag lämnade in IDAG hade också det här gula problemet men över hela skärmen, jag jämförde min iphone 4 med en annans och min var betydligt gulare överhuvudtaget, jag har haft min mobil i 3 veckor och inget har hänt , det har inte försvunnit. jag har köpt mobilen hos 3 med abonemmang och om det nu inte kan fixas så tycker jag att man ska ha rätt till en ny. Jag personligen kommer inte acceptera att min skärm ska va gulare än andras. man betalar för skiten, då ska det vara rätt. !

 • Moses

  I mitten på min skärm på iphone fyra har jag som små streck.Som man ser om man kollar noga och man ser dom bara mer desså mer ljusstyrka jag har. ganska ireterande men inget alvarligt vet någon vad det kan vara eller om det ska vara så. För jag har hört att på bra skärmar kan det bli små sträck och att det e helt normalt.

 • NIls

  Köpte Iphone 4 32 gb för en vecka sedan med telia som abonnemang och jag kan säga att jag är grymt missnöjd.
  Har under denna vecka inte kunna avsluta ett samtal av egen vilja någon gång. Samtalen har brutits varenda gång hittills. Har uppdaterad allt som ska uppdateras, Gjort omstarter, använder ”bumberskyddet”. Jag har full mottagning när samtalen avbryts också och det finns ingen antydan till att samtalet ska brytas utan jag hör bara personen på andra sidan börja säga ”hallå, hallå” innan det bryts.

  Har samtalat med Telia här idag och i Fredags som gav mig råd utan framgång. I morgon går jag ner till Telia-butiken och kollar om jag kan lämna in den och kanske få en ny.

  Bytte från Tre till Telia för att kunna ringa ordentligt men nu är det sämre måste jag säga.

 • Anders

  Jag har problem med att telefonen startar om sig ganska ofta och att man
  själv måste starta om den då det inte går att gå in i apparna har testat installera om telefonen utan framgång tips hörd att det finns en hårdare om installation för 3gs fins den för 4:an med?

  tips?

 • Hasse

  Det går inte att ladda ner nya apps. Nedladdningen fastnar och låses på skärmen. De går ej heller radera. Vad ska jag göra?

  • Jasså?? Det var kosntigt, vad har du för mjukvara? Jailbreakad?

 • Hasse

  Nää, allt är original.

  • vad har du för mjukvara??

 • oscar

  Jag har ett problem med min iphone 4 det blir blurrigt efter allt jag drar tex. När man ska slide to open då blir det blurrigt bakom den vet inte vad det beror på.

  någon som vet vad det skulle vara? tacksam för svar

 • Ann

  Undrar om någon vet vad man gör när ljudet lagt av på apparna. Det funkar att kolla ljudstyrka under inställningar. Märkte det precis.

 • Anette

  Jag har många fel på min iphone köpt med abbonemang hos telia. Det började med att samtalen kopplades ner. Detta löstes med en bumper.

  Jag kan inte skicka eller ta emot MMS trots att jag stängt av 3G som suppporten föreslog. Alarmet och påminnelser ljuder inte. Har kollat alla inställningar och bootat om den. Högtalarfunktionen är dålig. Svårt att svara med touchslider när det är kallt ute osv osv

 • palle

  hej jag har köpt en iphone 4 med 3 nät och jag kan inte koppla upp mig på WIFI nät. allt annat funkar bra, kommer upp på internet med 3s 3g nät och alla appar fungera. hjälp, någon med samma problem??

  • Olle

   Går det att ansluta till nätverken?

   Du kan testa med att återställa nätverksinställning. ”Gå in i Inställningar” –> ”Återställ” –> ”Återställ nätverksinställn.”

 • Tove

  Mats är i USA med sin iPhone 4 – telia-abonnemang. Kan inte skicka mail. Ta emot går fint. Nån som har tips?

 • ÅN

  Min Iphone 4 visar hela bakgrunden i grått och alla bilder ser ut som negativ. Jag har provat att stänga av den helt men det har inte hjälpt. När man ser batteriet laddas så är den rosa i stället för grön. Några tips för hur jag ska göra?

  • Striem

   Provat att återställa telefonen?

 • ÅN

  Nej, jag har inte testat det. Än. Förlorar jag då allt som jag har i telefonen?

  • Striem

   Ja det gör du, men om du säkerhetskopierar den kommer iTunes återskapa den från kopian och slänga in allt per automatik

 • ÅN

  OK, då ska jag testa, Den verkar ha tappat en av färgerna. Hoppas verkligen att det fungerar!!!

 • ÅN

  Nu har jag återställt telefonen och under tiden så blev det rätta färger. Men nu är det samma igen :( Dessutom, trots säkerhetskopia, så fick jag inte tillbaka mina appar som jag köpt och inte heller musiken.
  Återstår väl bara att lämna in den till Telia?!

 • ÅN

  Skäms att säga detta, men med hjälp av stället där jag tänkt lämna in telefonen så är problemet åtgärdat, via telefonen. På något sätt, fråga mig inte hur, så har telefonen gått över till ”vitt på svart” som finns under Inställningar/Hjälpmedel.
  Härligt att det var så lätt att ”laga”!
  Däremot så slängde inte Itunes per automatic in min musik och mina appar efter återställandet. Jag har fått sitta själv och återskapat detta.

 • anders

  har samma problem samtalet bryts, låter först som man stoppat telefonen i vatten sedan bryts samtalet och det går inte att ringa tillbaka, pratat med dom och det är ett känt problem, trist att man inte kan lösa problemen innan man släpper en ny modell.
  har en iphone 4 och ja jag har uppdaterat den och satt på en sk bumper. någon som har samma problem,

 • Sara

  Jag hade problem med min iPhone 4! Först tappade jag min telefon men fick en helt ny på försäkringen som jag köpt till men efter bara några få veckor började den starta om sig när jag satt och surfade. (trodde det berodde på att den va överhettad typ) Men sedan återkom problemet hela tiden. Jag sket i att lämna in den till Expert då det tar sån himla tid och jag orkar inte vara utan iPhonen igen i några veckor. Jag tänkte att jag kunde leva med det. Det som händer är att den startar om sig och apple loggan kommer upp och sedan får jag använda telefonen som vanligt utan att skriva in pinkod. Jag återställde den helt och jag försökte med allt. Sedan en dag började den bli knäpp och den stängde av sig själv och jag fick tvinga att sätta på den och då kunde det bli vitt på hela skärmen. Sedan hamnade den i recovery mode och jag skulle stoppa in den till Itunes för att återställa telefonen men när jag gjorde det så gick det inte att återställa och jag kunde inte använda telefonen mer. Så jag lämnade in den till expert eftersom att det är ju självklart garantifel på telefonen. Men efter 4 veckor påstår de att den är fuktskadad vilket jag VET att den inte var! (Då min kompis kan laga telefoner och hade öppnat baksidan för att se om den va fuktskadad)! Jag vet inte vad jag ska göra? Tänk om de gjorde min telefon fuktskadad?? Det är ju fler som har problem med att den startar om sig och då är det garantifel?

 • virre

  @Sara,
  Jag rekommenderar att du står på dig, gå dit och förklara igen att det har varit så från början och att telefonen isåfall redan varit fuktskadat.
  Vad jag vet så får man inte en helt ny telefon (du fick väl inte en helt ny i kartong?) vid garanti eller försäkrningsskador, utan man får en utbytestelefon som förmodligen tidigare blivit reparerad.
  Telefonen du fått kan ha varit en sådan telefonen som lämnats in pga fel men där felet aldrig har hittats då det endast uppkommit då och då.
  Då har verkstaden antagit att det inte är någopt fel på den, snyggat till den och skickat ut den igen.

  Lycka till!

 • Sarah

  Hej,
  Jag har ett problem med min iPhone som ingen verkar kunna hjälpa mig med. Min telefon kan helt enkelt bara be mig om lösenkod på telefonen men jag har ingen lösenkod.. Jag tror jag har testat allt.. Jag har fabriksåterställt telefonen minst 1 gång i månaden har fått en ny telefon och även på den nya telefonen har jag samma problem. Jag har fått ett nytt simkort , och igår skapade jag ett nytt apple- account. .. Är det någon som hört talas om detta problemet tidigare.. ???

 • Annika Nyström

  Hejsan!
  Angående Iphone 4s så har jag en sån och jag börjar bli smått frustrerad över den. Jag har väl inte haft den mer än ett år, men nu håller den på att bryta mina samtal stup i kvarten, så jag får ringa upp igen. När jag pratar med en människa så bröt telefonen det samtalet, SAMTIDIGT som den ringer upp en annan!!! Helt ologiskt… Den lever sitt eget liv numer. Blixten i kameran är jag dock inte alls nöjd med för den verkar vara för stark så man inte ser bilden. Nu har jag satt en tejp-bit över linsen… Borde stått med i manualen: OBS, vill ni se era bilder när du tagit med blixt, sätt en tejp-bit över annars ser ni en halvcirkel i ovankant på fotot!
  Ujujuj, undrar om jag ska satsa på en annan typ av mobil. Jag har 3 som operatör…
  Kram och tack för mig!

 • lina wijnja

  ursäkta mig ni är inte ensama om problemen kan någon förklara när man har återställt mobilen så fungerar inte wifi varför ska det drabba mig 5e gången förrut va det batteriet

 • roger H

  Har ett abonemang från 3 .
  Fick problem med I phonen , bröt samtals , samt att täckningen åker upp och ner. Lämmnade in telefonen och fick medelat att detta var ett fel som ej skulle täckas av garanti, då dom hävdade att bakdelen var spräckt ( dock aldrig sett detta själv) skulle få köpa en ny telefon enligt service personalen för ca 2100.
  efter lång tid kom den nya telefonen ( fick inget medelande från Regeneris om att dom skickat ut telefonen, fick ringa till 3 som sedan gav mig nummret till regenersis, där man fick vänta 5min till en kostnad av 20kr i minuten , fick sedan koden för att hämta ut paketet) detta verkar vara en del av deras affärs ide. När jag väl fått telefonen , och tog upp och provade den så hade den exact samma problem , möjligt vis ändå sämmre. Kontaktade 3 och skickade in telefonen igen. Samma visa igen får inget medelande från regeneris att telefonen är utskickad utan fick ringa dom för att få utlämmnings kod . 5min a 20kr/min. Teknikern medelade då att det igentligen inte alls var en ny telefon jag fått utan en lagad ( som skulle vara lika bra som en ny ???!! bra affärs ide , ta in söndriga telefoner , säga att felet inte täcks av garantin , sedan låta kunden betala för en (ny telefon !!)
  som sedan visar sig vara hopplock av , andra söndriga telefoner ?? och sedan ta betalt för att folk ska klaga och kunna hämta ut telefonen.???.
  Ska nu klaga ytterligare en gång till 3 , och be att få skicka in telefonen.Har under denna tid haft låne telefon från 3 , en samsung Gio som jag har haft motagning på hela tiden ( dock en kvalificerad skit telefon i övrigt, men det går att ringa med den). Dessa problem började i agusti 2012 vi är nu i februari 2013.

  fortsättning följer

 • ks

  min iphone 4 vart varm när den låg på köksbordet ! Stängde av telefonen och nu går den ej! Det som jag hade gjort var en uppdatering av ios ! När telefon var ny och man inte gjorde några uppdateringar så funkade telefon skit bra! varje uppdatering har sabbat min telefon! Appels uppdateringar verkar kunna skada telefonerna kan det vara så? verkar inte bättre!

 • Pingback: iphone 4 köpa utan abonnemang | vestrore.site()