stor-ej-ios6

Kom igång med iOS 6: Stör ej

Stör ej är en av de trevligare nyheterna i iOS 6 om du frågar mig. Med ”Stör ej” aktiverad är det ingen risk att man blir väckt eller störd på mötet av inkommande samtal, SMS, nya mejl eller notiser från appar.

Om någon vill mig något viktigt då? Då kan du tillåta samtal från vissa grupper i din kontaktlista eller kontakter från Favoriter. Du kan även välja att tillåta det andra samtalet från samma person om hon eller han ringer igen inom tre minuter.

Stör ej kan aktiveras manuellt eller schemaläggas med en från och tilltid.

”Stör ej” hittar du i Inställningarna –> Notiser –> Stör ej.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Michael Eliasson

  Kul att det kommer till iPhone. Hade en likande funktion på min Ericsson 2007.

 • Marcus

  Vore ju kul att kunna ändra snooze-tiden också…

 • Bazookaskoga

  Hur gör man grupper då?

  Jag synkar mina privata kontakter med Google (Exchange) och mina arbetskontakter via något som heter profil (antar att det också är Exchange).

  Hittar inget sätt att göra grupper. Appen Groups verkar inte fungera med mina inställningar.

  Några idéer?

  Använder win 7..

 • gad

  upptäckte nyss konstig grej efter uppdatera till ios 6.0
  ett nytt funktion som ja upptäckte på youtube som heter ( WiFi Plus Cellular )
  den ska tydligen hjälpa wi-fi om den börjar bli seg elr nåt, så till saken, jag hittar f*******n inte den i min iphone, så ni andra om ni har uppdaterat kan ni kolla om ni har, den ska finnas ( inställningar-allmänt- Mobilnät sen finns den inte där,
  jag behöver verkligen den funktionen för wi-fi strular hela tiden,

  • Andreas

   Apple plockade bort den i skarpa iOS6.

 • David Bergkvist

  Och om man verkligen saknar Stör Ej, men är hyperallergisk mot icke-jailbreakade iOS i allmänhet och superusla kartor i synnerhet – finns det då något Cydia-alternativ för jailbreakad iOS 5.1.1?

 • Daniel

  Ärligt så förstår jag inte denna stör ej?
  Det r ju bara att stänga av ljudet på sidan med knappen så är allt avstängt förutom vibrator?? Så lite störande det kan bli. När mötet e slut så e det bara att flytta på knappen så är det klart.
  Enklare och inte behöva gå in i en meny och ställa in tider bla bla bla.
  Inte förståt meningen med funktionen… får jätte gärna övertyga mig, Vill ju förstå? Jag har Kanske bara inte tänkt igenom iden….

  • Bazookaskoga

   Jag planerar att använda funktionen under min nästa semester för att slippa arbetsrelaterade samtal.

  • Anna-Karin Nordström

   Eventuella larm/påminnelser går igång även om du har satt telefonen på ljudlöst.

   Funktionen att bara vissa samtal släpps igenom är suverän i mina ögon o jag har saknat den (har använt den ända sedan SE T68i-tiden).

   För en annan som arbetar obekväma tider så är det skönt att kunna släppa igenom viktiga samtal men kunna spärra t.ex. fyllesamtal när man ska upp vid 03 på söndag morgon. Eller när man jobbat natten å vill sova till 12.

 • Jessica

  Fantastisk funktion. Hade också den på min Ericson för evigheter sedan. Jag arbetar natt och vill inte bli väckt i onödan, nu kan jag ställa in att endast min sons skola samt min man kan nå mig, allt annat onödigt går bort.

 • leonardo

  Hur mycket man vrider och vänder på stör ej knappen ringer telefon ändå mmmmm TIPS Tack!!!

  • Telefonen ska inte ringa eller plinga på något sätt så länge skärmen är avstängd.
   Gör den det ändå så kan du ha råkat ställa in några kontakter som favoriter. Skulle du inte gjort det kan det hjälpa med en återställning av iPhonen

 • Fredrik

  Har samma problem som Leonardo. Störej funktionen fungerar ej. Har testat att stänga av för alla resp släppa igenom bara favoriter men alla samtal släpps igenom!

  • Faktiskt håller jag med er för ” stör ej funktion ” fungerar inte heller med mig . Det som jag inte riktigt förstår varför fungerar det inte :/

   • Chris

    Stäng av med knappen så att skärmen blir ”svart” då kommer det att funka! :)

    • Martin

     Även med hemskärmen släckt går samtal igenom.

 • Tomas

  För att stör ej ska fungera kan man inte bara slå på stör ej. Man måste gå in i notiser och där på stör ej ställa in en tid också mm.

  Men en annan sak. Om nån ringer på natten när stör ej är påslagen så blir det upptaget och då tror de ju man e vaken och ringer igen å då ringer ju telefonen.

  Frågan är hur man får bort så det inte låter som det är upptaget när nån ringer?

 • Pia Nyberg

  Jag får inte detta att fungera! Hjälp!

  Den släpper genom varje samtal ändå. Måste jag slå av ljudet och då är det ju bara samma funktion som att stänga av ljudet helt enkelt?

  Tog bort funktionenen ”Upprepade samtal” men det ringer ändå.

 • Catta

  Undrar hur jag kan göra grupper? Var hittar jag det?

  • Olle Eriksson

   Grupper kan du bara skapa på en dator av någon anledning. På Mac använder du enklast appen ”Kontakter” och sedan synkroniserar du till din iPhone eller iPad, antingen via iTunes eller iCloud. På Windows kan du använda t.ex. Microsoft Outlook eller Windows Kontakter.

   Så här ser det ut i Kontakter på Mac: http://cl.ly/image/36420F1g0z01

 • Pingback: Ny reklamfilm för iPhone 5 och ”Stör ej” | iPhoneGuiden()

 • Agneta

  Jag ställde in klockan på stör ej mellan 22 & 05. Jättebra i två v. Nu plötsligt är månen fram hela dygnet. Har ändrat tiderna jag vill ha stör ej, startat om telefonen men månen syns hela dygnet iaf. Nu har jag stängt av funktionen helt , tyvärr.

  • Linn

   Jag har exakt samma problem som Agneta allt har funkat perfekt, månen har varit på mellan 21-07 men nu är den också på hela dygnet så jag måste stänga av den helt. Detta hände i början på 2013, märkte även att jag inte fått några notiser från instagram som jag alltid brukar få…

  • Olle Eriksson

   Hej Agneta! Det är en bugg i iOS. Efter första januari slutade schemaläggningen för ”Stör ej” att fungera av någon anledning, men enligt Apple kommer den att fungera igen efter 7 januari.

   Om du vill fortsätta använda Stör ej tills den 7 januari bör du aktivera den manuellt.

   http://iphoneguiden.se/stor-ej-atergar-till-normal-funktion-efter-den-7-januari/

 • Pingback: Ny reklamfilm för iPhone 5 och ”Stör ej”|TeknikGeek()

 • Henrik

  Hej!

  Har testat ”Stör ej”-funktionen. Det blir upptaget för den som ringer och det är ju rätt dumt – uppringaren tror att jag pratar i telefon och försöker kanske gång på gång på gång, men förgäves. Det vore mycket bättre med en funktion där samtalen går till telefonsvararen – gärna med möjlighet till särskilt svarsmeddelande till dem som ringer när jag valt ”Stör ej”. Kan man vänta en sådan uppdatering tro? Eller har jag missat nån funktion?

  Hälsningar Henrik

 • Mojje

  Skulle ladda ner mina bilder från iphonen till datorn och passade samtidigt på att synka almenacka och kontakter. Nu finns mina kontakter från Iphone i min outlook men mina outlook kontakter är helt borta. Hjälp, var hittar jag dem och hur gör jag?

 • Pingback: Tweak för Siri: Crescent – aktivera eller avaktivera ”Stör ej” | iPhoneGuiden()

 • Ann-Sophie

  Hej en fråga om jag sätter på stör ej ringer fortfarande alarm klockan som jag satt på väckning då?

  • Andrea

   Jadå, om du har satt ett alarm så kommer det att gå igång även om du har aktiverat ”stör ej”.

 • Pingback: Grym film | Costas från Kuba()

 • Rebecca

  Finns det någon app som man kan ladda ner så man kan ringa till någon som har stör ej och ändå komma fram?

  • Nej, tyvärr inte. När telefonnumret väl har blockerats kommer enheten inte tillåta inkommande samtal.