Betaluppdateringar på väg till App Store


Något som har varit störande för programutvecklare till iPhone har varit bristen på att kunna ta betalt för uppdateringar. Men nu ser det ut att det kan komma inom kort.

Utvecklaren Fraser Speirs fick en konstig frågeruta när han uppdaterade lite apps till sin iPhone som sa att han inte fick uppdatera till det rabatterade priset. Då utvecklare inte kan sätta ett sådant pris ännu lämnar det möjligheten att det kan komma i en framtida uppdatering.

Problemet som finns är att utvecklare inte kan ta betalt för uppdateringar. Något som även förhindrar dom att ge rabatter till existerande användare när det kommer en ny stor uppdatering. Detta har dock kringgåtts genom att dom ger ut flera versioner av programmen. Men då har dom varit tvungna att ge det rabatterade priset till alla innan det höjs.

Genom att lösa problemet skulle App Store slippa fyllas med flera olika version av samma App. Något som Apple verkar sträva efter.

Festman

Festman

Skribent

Dela:
  • Tomas

    Jag tror inte att det beror på det. Jag får exakt samma meddelande när jag är inloggad på svenska iTunes men ska uppdatera ett program som är köpt på US iTunes. Eftersom jag har program köpta i båda iTunes så kräver programet att man loggar in på rätt iTunes och när man väl har gjort det så inga meddelande dyker upp …