iphone-ios7-imessage

Apple jobbar på fix till iMessage-problem

Fix till iMessage-problemet i iOS 7 sägs vara på gång, enligt The Wall Street Journal.

Sedan lanseringen av iOS 7 förra månaden, har flera användare rapporterat om problem med att skicka och ta emot meddelanden i iMessage. De flesta möts av utropstecknet när de ska skicka meddelande, vilket betyder att meddelanden inte har skickats, eller att meddelanden skickas som SMS.

Enligt The Wall Street Journal känner Apple till problemet med iMessage och jobbar på en lösning. Förhoppningsvis har vi en fix till problemet redan nästa vecka då iOS 7.0.3 väntas släppas.

Vi är medvetna om ett problem som påverkar en bråkdel av en procent av våra iMessage-användare, och vi kommer att ha en fix tillgänglig i en kommande uppdatering av programvaran”, skriver Apple till The Wall Street Journal.

iphone-ios7-imessage

Några av användarna som upplevt problemet har kunnat lösa det genom att starta om enheten eller genom att stänga av iMessage, nollställa nätverksinställningarna och sedan aktivera iMessage igen.

The Wall Street Journal

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Johnny

  bråkdel av en procent? alla jag har pratat med har samma problem

 • Mac

  Ingen jag känner har problem. Mitt problem ned IMessage är deb otroligt fula designen. Färgerna är hemska. Hoppas dom gör något åt dettas. Saknar Ios 6 när det gäller utseendet.

 • Pernilla

  Jag provade bara att skicka meddelandet igen så gick det iväg.

 • Helena

  Jag har testat att starta om enheten OCH stänga av iMessage samt nollställa och slå på iMessage igen och det funkar INTE :(

  • christina

   Hur stänger man av imessage. Jag har en iphone 5c.
   Meddelanden går iväg som imessage fast personen har en Samsung. Bevisligen får de inte meddelandet. Sur.

 • Strular för mig med

  iPhone 4s

 • Lars-Erik Frederiksen

  Jag har fått ett problem med iOS 7 (eller någon inställning?) då skärmbilden inte längre går att rotera. Min fru har också en iphone 4 och den fungerar som tidigare.
  Har någon annan stött på problemet?
  Lars-Erik

 • svante

  Hur vidarebefordrar man ett sms i nya ios7? Går det?

 • TuridG

  Sedan jag uppdaterade till iOS7.0.3 är min iPhone seg, har skitfult gränssnitt och det värsta är att jag kan inte vidarebefordra mejl. Min sambo har samma problem!! Har varit Macfrälst sedan den första kom och har varit Apple trogen, men nu börjar jag vackla. Gör om, gör rätt!!!

 • Hasse

  Har problem med imessage o facetime. Efter uppdateringen till IOS7 så har jag tappat allt på meddelanden, slår jag på Imessage så står det avvaktar aktivering hur länge som helst, jag kan inte välja mitt telefonnummer utan alla får min mailadress istället. Kollat på andra iphone o dom har tex på ”skicka och ta emot” under fliken ” Du kan nås för imessage via” både nr o mailadress, jag kan ej välja nr där. samma är det under ”Börja nya konversationer från”.
  Nån som kan hjälpa mig? Har varit inne på alla sidor jag hittat där de står allt från stänga av imessage, telefonen, nollställa nätverkinställningar.
  Tack i förhand!

  • Johan Lindström

   Jag hade samma problem. Och det tog en stund innan jag kunde välja mitt nr. som alternativ. Under tiden stängde jag av/på både iMessages och telefonen. Till slut hoppade det igång.

   • Hasse

    Ok hur länge tog det för dig innan det funka? Tydligen får vissa mitt namn men andra får min mailadress. Jag får upp mitt nr o mailadress men kan enbart välja bort min mail elr välja den, oavsett så funkar det inte.

    • Johan Lindström

     Och du har uppdaterat telefonen till denl senaste mjukvaran?