3D kommer till iPad 2

Jeremie Fancone och Laurence Nigay har åstadkommit en riktigt Grym (!) funktion för iPad 2 som garanterat får Nintendo att reagera. Med hjälp av frontkameran och en algoritm som spårar ansiktet har utvecklarna lyckats skapa en 3D-effekt i iPad som liksom Nintendo 3DS inte är i behov av 3D-glasögon.

Snart kan vi kanske uppleva 3D på våra iPad-enheter så att vi åtminstone får andas ut och fascineras ännu mer av Apples underverk. 3D och 3D-effekter börjar få en allt större roll i våra elektroniska enheter och det har redan ryktats om 3D-skärmar samt 3D-kameror i framtidens iEnheter.

”We track the head of the user with the front facing camera in order to create a glasses-free monocular 3D display. Such spatially-aware mobile display enables to improve the possibilities of interaction. It does not use the accelerometers and relies only on the front camera.”

Passa på att kolla demot av utvecklarnas nya projekt. Vem trodde att vi skulle kunna uppleva 3D på en skärm som inte har stöd för 3D?

[Via]

HS

HS

Skribent

Dela:
 • Steffo77

  Ser riktig bra ut….. Vad jag försår är problemet med 3d tv att man förlorar 50% färgåtergivning…. Men här såg jag inget sånt …?…

  • Cim

   Anledningen till det är rätt enkel. Det här är inte riktig 3D, utan bara illusionen av 3D genom att hela tiden ändra perspektivet baserat på var ditt ansikte är i relation till iPaden. 3Dn i biografer och 3DTVs skickar ut två bilder till skillnad från det här, en för varje öga. Det är det som gör det till riktig 3D men även det som sänker ljusstyrkan med 50%.

   Detta har förresten funnits länge på datorer, allt som behövs är en webcam. Finns till och med en del demon man kan ladda ner (google: head tracking webcam). Vill man ha något som liknar 3D som vi upplever det i verkliga livet behövs dock en 3D skärm kombinerat med head tracking.

 • Arne

  Fan va nice någon som vet när det släpps till cydia eller vars det släpps :)?

 • Stefan P

  Synd att det bara visas stillbilder. Hade gärna sett att dom bläddrar i menyerna också :p